Winterse ovenschotel met worstjes.

Winterse ovenschotel met worstjes

Een ovenschotel is een van de eenvoudigste en snelste manieren om een smakelijke en gezonde maaltijd op tafel te zetten. In dit recept gebruiken we een kleurrijke mix van koolhydraatarme groenten, gecombineerd met chipolataworstjes en geitenkaas, om een verrukkelijke winterse ovenschotel te maken. Het kost slechts 10 minuten om de groenten te snijden, waarna de oven de rest van het werk doet. Dit maakt het een ideaal gerecht voor een drukke doordeweekse avond!

Hoe hebben we deze schotel samengesteld?

Door een verscheidenheid aan kleurrijke groenten te gebruiken, zorg je ervoor dat je een breed scala aan vitamines binnenkrijgt. Dit komt omdat elke groentekleur verschillende voedingsstoffen bevat. In dit gerecht gebruiken we bloemkool, pompoen en biet. Voor extra smaak voegen we bosui en verse koriander toe. Net als in elk gerecht kun je koriander goed vervangen door een ander vers kruid. Denk aan oregano, peterselie of basilicum.

Hoewel de gebruikte groenten op zichzelf niet typisch winters zijn, krijgen ze een winterse twist door de toevoeging van pumpkin spice kruiden. Deze kruidenmix bestaat onder meer uit kaneel, gember en nootmuskaat. We gebruiken dit kruid vaak in zoete bakrecepten, maar het gaat ook heel goed in een warme maaltijd zoals deze.

Tips

Gebruik in dit recept het liefst voorgekookte bieten. Verse bieten hebben lang nodig in de oven om gaar te worden en door voorgekookte bieten te gebruiken, is je gerecht sneller klaar. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ovenschotel recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Winterse ovenschotel met worstjes.

Winterse ovenschotel met worstjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 3 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Nederlands

Ingrediënten

Schaal
  • 1/2 flespompoen
  • 1 rode biet
  • 500 gr bloemkoolroosjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl pumpkin spice kruiden
  • zout en peper
  • 4 tot 6 chipolata worstjes (250 gr)
  • 50 gr zachte geitenkaas
  • 1 stengel bosui
  • verse koriander of peterselie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 190 graden. Vet een bakplaat in met wat olie.
  2. Schil de pompoen en snijd deze in blokjes. Snijd de biet in plakjes en de bloemkool in roosjes. Voeg alles toe aan een grote kom en voeg 2 el olijfolie, pumpkin spice kruiden, peper en zout toe. Hussel goed door elkaar en verspreid over de bakplaat.
  3. Bak de groente 30 minuten in de voorverwarmde oven. Leg nu de worstjes op de plaat verspreid de geitenkaas over de groente. Bak nog eens 10 minuten, totdat de worstjes gaar zijn.
  4. Snijd ondertussen de bosui en koriander of peterselie fijn. Verdeel na het bakken het vlees en de groente over 2 borden en garneer met de verse koriander of peterselie en bosui.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 580
  • Vetten: 39,7
  • Koolhydraten: 17
  • Vezels: 9,9
  • Eiwitten: 33,4
Winterse ovenschotel met worstjes.

3 Reacties

  1. Weer een geslaagd recept. De geitenkaas maakt het net af/de finishing touch






    Reageer
  2. Zalig recept.
    Ipv chipolata worstje heb ik runder sausijs genomen, een beetje gekruid met zout, peper, paprika en knoflook poeder. Olie er op, in stukken van enkele cm gesneden en de laatste 10 minuten er bij. Erg lekker






    Reageer
  3. Het was Super!!
    Wat een heerlijk recept!!
    Ik heb de chipolataworstjes even gebakken daarna nog even in de oven gedaan
    190 graden was wat hoog met onze oven,






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*