Ingrediënten
Schaal
- 1/2 flespompoen
- 1 rode biet
- 500 gr bloemkoolroosjes
- 2 el olijfolie
- 1 tl pumpkin spice kruiden
- zout en peper
- 4 tot 6 chipolata worstjes (250 gr)
- 50 gr zachte geitenkaas
- 1 stengel bosui
- verse koriander of peterselie
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 190 graden. Vet een bakplaat in met wat olie.
- Schil de pompoen en snijd deze in blokjes. Snijd de biet in plakjes en de bloemkool in roosjes. Voeg alles toe aan een grote kom en voeg 2 el olijfolie, pumpkin spice kruiden, peper en zout toe. Hussel goed door elkaar en verspreid over de bakplaat.
- Bak de groente 30 minuten in de voorverwarmde oven. Leg nu de worstjes op de plaat verspreid de geitenkaas over de groente. Bak nog eens 10 minuten, totdat de worstjes gaar zijn.
- Snijd ondertussen de bosui en koriander of peterselie fijn. Verdeel na het bakken het vlees en de groente over 2 borden en garneer met de verse koriander of peterselie en bosui.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 580
- Vetten: 39,7
- Koolhydraten: 17
- Vezels: 9,9
- Eiwitten: 33,4