Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Salade met witlof en tonijn.

Witlofsalade met tonijn

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch

Ingrediënten

Schaal
  • 2 eieren (M)
  • 2 stronkjes witlof (250 gr)
  • 15 gr pijnboompitten
  • 1/2 rode paprika
  • 1 avocado
  • 1 blikje tonijn op basis van olijfolie
  • 1 el mayonaise
  • 1 el yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 1 tl mosterd
  • zout en peper naar smaak
  • 50 gr rucola slamelange
  • 2 el olijfolie
  • 20 gr kappertjes
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze in 6 minuten zacht of in 8 minuten hard. Maak ondertussen de stronkjes witlof schoon en snijd de onderkant eraf. Halveer de stronken, verwijder de bittere kern en snijd de witlof in reepjes.
  2. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan boven een middelhoog vuur. Let goed op, want de pitten kunnen snel verbranden. Snijd vervolgens de paprika en avocado in blokjes.
  3. Laat het blikje tonijn uitlekken en voeg de tonijnmoot toe aan een kom. Voeg mayonaise, yoghurt, citroensap en mosterd toe en meng goed door elkaar.
  4. Laat de eieren na het koken schrikken en snijd deze in plakjes. Verdeel de gesneden witlof, paprika, avocado, sla en ei over 2 borden. Schep de tonijn op de borden en garneer met kappertjes en pijnboompitten. Besprenkel de salade met een klein beetje olijfolie.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
  • Calorieën: 515
  • Vetten: 41
  • Koolhydraten: 9,1
  • Vezels: 6,1
  • Eiwitten: 24,9