Ingrediënten
Schaal
- 2 eieren (M)
- 2 stronkjes witlof (250 gr)
- 15 gr pijnboompitten
- 1/2 rode paprika
- 1 avocado
- 1 blikje tonijn op basis van olijfolie
- 1 el mayonaise
- 1 el yoghurt
- 1 el citroensap
- 1 tl mosterd
- zout en peper naar smaak
- 50 gr rucola slamelange
- 2 el olijfolie
- 20 gr kappertjes
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Breng een pan met water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze in 6 minuten zacht of in 8 minuten hard. Maak ondertussen de stronkjes witlof schoon en snijd de onderkant eraf. Halveer de stronken, verwijder de bittere kern en snijd de witlof in reepjes.
- Rooster de pijnboompitten in een koekenpan boven een middelhoog vuur. Let goed op, want de pitten kunnen snel verbranden. Snijd vervolgens de paprika en avocado in blokjes.
- Laat het blikje tonijn uitlekken en voeg de tonijnmoot toe aan een kom. Voeg mayonaise, yoghurt, citroensap en mosterd toe en meng goed door elkaar.
- Laat de eieren na het koken schrikken en snijd deze in plakjes. Verdeel de gesneden witlof, paprika, avocado, sla en ei over 2 borden. Schep de tonijn op de borden en garneer met kappertjes en pijnboompitten. Besprenkel de salade met een klein beetje olijfolie.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
- Calorieën: 515
- Vetten: 41
- Koolhydraten: 9,1
- Vezels: 6,1
- Eiwitten: 24,9