Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Witte asperges met kruiden tahinsaus.

Witte asperges met kip en kruiden tahinsaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner

Ingrediënten

Schaal

Asperges en kip

  • 10 witte asperges (ca. 750 g)
  • 250 gr kipdijfilet
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • peper en zout
  • 1 rode ui
  • 2 el olijfolie
  • 25 gr pijnboompitten
  • verse koriander (garnering)
  • verse peterselie (garnering)

Tahinsaus

  • 40 gr tahin (sesampasta)
  • 50 ml water + extra
  • 20 ml olijfolie
  • 20 gr verse koriander
  • 20 gr verse peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 stengels lente-ui (groene gedeelte)
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 220 graden. Verdeel de asperges in een grote ovenschaal of braadslede en kruid met peper en zout.
  2. Snijd de kip in vieren en kruid met de knoflook, koriander, peterselie, peper en zout. Leg de kip naast de asperges in de ovenschaal. Snijd de rode ui in grove stukken en verdeel over de ovenschaal. Druppel de olijfolie eroverheen.
  3. Zet de ovenschaal 25 minuten in een voorverwarmde oven. Draai de asperges halverwege om. Kijk na het bakken of de kip gaar. Moet de kip nog wat langer? Haal de asperges dan alvast uit de oven en doe de kip nog eens 5 minuten in de oven.
  4. Ga ondertussen verder met de saus. Meng alle ingrediënten met elkaar in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde saus.
  5. Verdeel de saus over 2 borden. Rooster de pijnboompitten in een pannetje op laag vuur.
  6. Haal de ovenschaal uit de oven. Snij de kip in stukjes en verdeel deze samen met de rode ui en asperges over de borden. Garneer met verse koriander, peterselie en pijnboompitten.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 643
  • Vetten: 45,6
  • Koolhydraten: 17,6
  • Vezels: 11,2
  • Eiwitten: 35,8