Ingrediënten
Schaal
Mousse
- 125 ml slagroom
- 1 ei (m)
- 1/2 blaadje gelatine
- 30 gr erythritol
- 75 gr witte chocolade, suikervrij
Frambozengelei:
- 100 gr frambozen
- 1/2 blaadje gelatine
- 20 gr erythritol
Topping
- frambozen naar wens
- blauwe bessen naar wens
- geraspte witte chocolade
Bereidingswijze
- Begin met de frambozengelei, zodat deze kan afkoelen tijdens de bereiding van de mousse. Laat de gelatine weken in koud water en voeg de frambozen en erythritol toe aan een steelpan. Breng dit aan de kook.
- Giet de kokende gelei door een zeef in een bakje. Druk met een lepel goed op de zeef, zodat alleen de pitjes overblijven. Voeg dan al roerend de gelatine door de gelei. Zet de gelei aan de kant en ga verder met de mousse
- Laat ook voor de mousse de gelatine weken in koud water. Klop vervolgens in een grote mengkom de slagroom stijf met een elektrische mixer. Pak nu twee steelpannen en zet deze met een laagje water op het vuur.
- Zet bovenop de twee steelpannen twee hittebestendige kommen. Voeg aan een kom de witte chocolade toe en aan de andere het ei en de erythritol. Smelt de chocolade en klop het ei met een garde romig en luchtig. Haal dan de schaal met het ei van de steelpan en voeg al roerend de gelatine toe.
- Pak nu een elektrische mixer en ga door met kloppen totdat eimengsel op kamertemperatuur is. Spatel dan voorzichtig de gesmolten witte chocolade door het eimengsel en tenslotte de opgeklopte slagroom.
- Verdeel wat vruchten en frambozengelei op de bodem van de glaasjes. Daarna verdeel je de helft van de witte chocolademousse over de 4 glaasjes. Doe hier weer wat frambozengelei overheen en de resterende chocolademousse. Maak het af met een laagje frambozengelei en wat vruchtjes.
- Zet de schaaltjes minimaal 1 uur in de koelkast voordat je het serveert. Hoe langer de mousse in de koelkast staat, hoe stijver hij wordt.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 schaaltje (1/4)
- Calorieën: 225
- Vetten: 18,6
- Koolhydraten: 4,9
- Eiwitten: 3,5