Ingrediënten
Schaal
Bodem
- 50 gr pecannoten, fijngemalen
- 50 gr amandelmeel
- 75 gr gesmolten roomboter
- 20 gr erythritol
- 4 gr bakpoeder
- rasp van 1/2 citroen
- snufje zout
Yoghurtvulling
- 350 gr volle (Griekse) yoghurt
- 150 ml verse slagroom
- 25 gr erythritol
- sap van 1 citroen (30 ml)
- 7 gelatine blaadjes
Swirl
- 50 gr blauwe bessen (diepvries)
- 1 gelatine blaadje
- 20 ml water
Topping
- 100 gr blauwe bessen (diepvries)
- 2 gelatineblaadjes
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Voeg vervolgens alle ingrediënten voor de bodem toe aan een grote kom. Meng dit vervolgens met een garde goed door elkaar en kneed eventueel met de handen.
- Bekleed een springvorm (18 tot 20 cm) met bakpapier, zowel de zijkanten als bodem. Verdeel het deeg over de bodem en bak de bodem ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de bodem na het bakken volledig afkoelen.
- Week alle gelatine blaadjes minimaal 10 minuten in een kom met koud water. Verwarm voor de vulling 25 ml slagroom in een steelpannetje. Knijp vervolgens 7 gelatine blaadjes uit en voeg dit al roerend toe aan de pan als de slagroom begint te borrelen. Zet het vuur uit en zet opzij.
- Voeg de overgebleven koude slagroom samen met de volle Griekse yoghurt, erythritol en citroensap toe aan een grote kom. Klop dit romig op met een mixer of garde en voeg tot slot al roerend de opgeloste gelatine toe aan de kom.
- Schenk de yoghurtvulling in de springvorm en zet opzij. Ga nu verder met de swirl. Voeg de blauwe bessen samen met 20 ml water toe aan een pannetje en breng dit aan de kook. Pureer vervolgens met een staafmixer tot sap. Knijp 1 gelatineblaadje uit en voeg dit toe aan de pan. Roer even goed en zet het vuur uit. Schenk het sap over de yoghurtvulling en gebruik een sateprikker om een swirl te vormen.
- Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven. Maak na 4 uur de topping door de resterende blauwe bessen in een pannetje te verwarmen en vervolgens te pureren. Knijp 2 gelatineblaadjes uit en voeg dit toe aan het kokende sap. Haal de taart uit de koelkast en schenk het sap over de taart.
- Zet de taart weer in de koelkast en laat nog eens 2 uur opstijven. Snijd daarna in 8 puntjes en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 puntje (1/8)
- Calorieën: 281
- Vetten: 26,1
- Koolhydraten: 5,9
- Eiwitten: 4,9