Ingrediënten
Schaal
Kipspiesjes
- 300 gr kipdijfilet
- 2 el olijfolie + extra voor het bakken
- 1 tl gemalen koriander
- 1,5 el za’atar kruiden
- zout en peper
- 2 sjalotten
Bloemkoolrijst
- 15 gr verse peterselie
- 15 gr verse koriander
- 10 gr verse bieslook
- 100 gr boerenkool
- 1 teentje knoflook, geperst
- 300 gr bloemkoolrijst
- 1/2 tl kurkuma
- zout en peper naar smaak
Tahinsaus
- 3 el tahin
- 1 tl appelazijn
- sap van 1/4 limoen
- 1 teentje knoflook, geperst
- 40 ml water
Bereidingswijze
- Snijd de kip in blokjes. Meng in een kom de olijfolie, gemalen koriander, za’atar en wat zout en peper naar smaak. Voeg de kipblokjes toe en roer goed door elkaar.
- Snijd de verse kruiden voor de bloemkoolrijst fijn en zet opzij. Snijd vervolgens de sjalot in grove stukken en rijg deze om en om met de kipblokjes aan een satéstokje.
- Meng voor de saus alle ingrediënten behalve het water goed door elkaar. Voeg druppelsgewijs het water aan de tahin toe totdat er een mooie gladde saus ontstaat en zet opzij.
- Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en verwarm de boter of olie in de pan. Doe de kipspiesjes in de pan en bak rondom bruin en gaar
- Verwarm ook gelijk een wokpan samen met wat olie op hoog vuur. Roerbak de boerenkool beetgaar. Voeg na een paar minuten de knoflook en dan de bloemkoolrijst toe en roerbak totdat deze gaar is. Voeg de gesneden kruiden samen met kurkuma toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de bloemkoolrijst over 2 borden en leg de kipspiesjes erbij. Serveer met de tahinsaus. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 492
- Vetten: 32,3
- Koolhydraten: 8,9
- Vezels: 8,6
- Eiwitten: 37,2