Een lekker en simpel recept voor de feestdagen!
Dit is een perfect recept om voor de visite op feestdagen te maken. Het is namelijk super snel klaar en je hebt bij het bereiden van de vis alleen een oven nodig. De smaakmakers in dit gerecht zijn de citroensap, dille en knoflook. De citroensap geeft de zalm een frisse smaak en zorgt voor een sappige textuur. Dille heeft een kruidige en lichtzoete smaak die goed samen gaat met knoflook.
Serveertip(s):
De zalm met citroen en dille uit de oven kun je eventueel serveren met een spruitjes ovenschotel of een frisse salade. De zalm kun je in de zomer ook bereiden op de barbecue. Verpak de zalm dan in aluminiumfolie en bak het ongeveer 10-15 minuten indirect op de barbecue. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over het recept.
Zalm met citroen en dille
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 20
- Totale tijd: 30
- Porties: 4 porties 1x
- Categorie: Hoofdgerecht
Ingrediënten
- 4 verse zalmfilets (ca. 500 gr)
- 50 gr gesmolten boter
- citroensap van 1 citroen
- 1/2 el gedroogde dille
- 1/2 tl knoflookpoeder
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in met een beetje boter of olijfolie.
- Meng vervolgens de citroensap en de gesmolten boter in een kleine kom. Leg de zalmfilets in de ovenschaal en besprenkel de filets met het botermengsel.
- Breng de zalmfilets op smaak met de dille, knoflookpoeder, peper en zout en bak de filets 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de filets na het bakken eventueel met schijfjes citroen en een frisse saus.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 zalmfilet
- Calorieën: 320
- Vetten: 22,1
- Koolhydraten: 2,4
- Eiwitten: 25,7
Neem ook eens een kijkje bij onze andere koolhydraatarme hoofdgerechten!
Dit is een heerlijk en makkelijk recept.
Ben helemaal gek op zalm!!!
Mijn man vond het ook heerlijk