Ingrediënten
Schaal
- 4 verse zalmfilets (ca. 500 gr)
- 50 gr gesmolten boter
- citroensap van 1 citroen
- 1/2 el gedroogde dille
- 1/2 tl knoflookpoeder
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaal in met een beetje boter of olijfolie.
- Meng vervolgens de citroensap en de gesmolten boter in een kleine kom. Leg de zalmfilets in de ovenschaal en besprenkel de filets met het botermengsel.
- Breng de zalmfilets op smaak met de dille, knoflookpoeder, peper en zout en bak de filets 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de filets na het bakken eventueel met schijfjes citroen en een frisse saus.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 zalmfilet
- Calorieën: 320
- Vetten: 22,1
- Koolhydraten: 2,4
- Eiwitten: 25,7