Ingrediënten
Schaal
Zalm en groente
- 2 verse zalmfilets
- 300 gr kleine snoeppaprika’s
- 250 gr cherrytomaten aan de tak
- 1 kleine rode ui
- 1 el olijfolie
- zout en peper
- halve spaghetti pompoen of 400 gr pompoenblokjes
Chimichurri
- 30 gr verse peterselie
- 15 gr verse oregano (blaadjes)
- 1 el tijmblaadjes
- 1,5 el bieslook
- 1 tl chilivlokken
- 0,5 tl peper
- 1 tl zeezout
- 2 teentje knoflook
- 45 ml olijfolie
- 1 el limoensap
Bereidingswijze
- Haal de zalm uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Maak ondertussen de chimichurri door alle ingrediënten toe te voegen aan een keukenmachine en te mixen. Je kunt de chimichurri verdunnen door er wat extra water of olijfolie aan toe te voegen.
- Snijd vervolgens de spaghettipompoen in kleine blokjes en kook deze in een pan met ruim kokend water in 15 tot 20 minuten gaar of gebruik kant-en-klare pompoenblokjes en bereid deze volgens instructie op de verpakking.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Snijd ondertussen de paprika en rode ui in grove stukken. Verdeel de gesneden groente en de hele tros tomaten over de bakplaat en leg de zalmfilets tussen de groente. Besprenkel de groente en zalm met olijfolie.
- Besmeer de bovenkant van de zalmfilets met chimichurri en verdeel wat je over hebt toe over de groente. Bak de zalm en groente 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de zalm gaar is.
- Giet ondertussen de spaghetti af en verwijder de schil. Prak de pompoen tot puree en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de gebakken groente, zalm en pompoenpuree over 2 borden. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 723
- Vetten: 53,8
- Koolhydraten: 16,2
- Vezels: 8,7
- Eiwitten: 38,6