Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Een portie gebakken zalm met basilicum en tomaat.

Zalm met tomaat en basilicum

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30 minutes
  • Porties: 2 filets 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 2 zalmfilets (300 gr totaal)
  • 1 el gedroogde basilicum
  • 1 tomaat, in blokjes gesneden
  • 1 el olijfolie
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/4 rode ui, in blokjes gesneden

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met een stuk aluminium folie ingevet met bakspray. Leg de zalmfilets op een vel aluminiumfolie. Bestrooi de filets met de gedroogde basilicum en plaats hierboven op de blokjes tomaat en ui. Besprenkel de zalm dan met de el olijfolie en strooi daarboven op de geraspte Parmezaanse kaas.
  2. Bak de zalmfilets ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de Parmezaanse kaas licht bruin kleurt.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 filet
  • Calorieën: 395
  • Vetten: 24,9
  • Koolhydraten: 4,0
  • Eiwitten: 32,7