Ingrediënten
Schaal
Zalm teriyaki
- 2 zalmfilets
- 50 ml sojasaus
- 50 ml water
- 1 teentje knoflook, fijngeperst
- 3 cm verse gember, geraspt
- 1 el wokolie
- 1 tl arrowroot
- optioneel: 1 el erythritol
- 1 el sesamzaad
Broccolirijst
- 400 gr broccolirijst
- 1 el olijfolie
- 1 sjalot
- 2 citroenschijfjes
- 1 stengel bosui
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een klein pannetje de sojasaus, geperste knoflook, geraspte gember, wokolie, arrowroot en het water. Zet de pan op het vuur en breng het aan de kook. Laat het ca. 2-3 minuten koken, totdat de saus iets is ingedikt.
- Leg de zalmfilets in een kleine ovenschotel en schenk de saus over de zalmfilets. Pak nu een lepel of keukenkwastje en smeer de zamfilets nog eens goed in met de saus in de schotel. Bak de zalm teriyaki 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snijd ondertussen een sjalot fijn en fruit deze in een koekenpan met olijfolie. Voeg de broccolirijst toe en wok dit binnen 4-5 minuten gaar. Breng de rijst op smaak met zout en peper Verdeel de broccolirijst over twee borden en zet op zij.
- Plaats de zalmfilets na het bakken op de broccolirijst en garneer met gesneden bosui en sesamzaad. Serveer de zalmfilets eventueel met eens schijfje citroen. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/2 van het totaal
- Calorieën: 530
- Vetten: 37,8
- Koolhydraten: 5,4
- Eiwitten: 38,4