Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Zalmbonbon met garnalen

Zalmbonbon met garnalen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 2 grote bonbons of 4 kleine 1x
  • Categorie: Voorgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 1 citroen
  • 1 el verse dille
  • 1/4 tl tomatenpuree
  • 1/4 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 1 tl olijfolie
  • 60 ml crème fraîche
  • 1 tl mayonaise
  • 100 gr Hollandse garnalen
  • 200 gr gerookte zalm
  • 15 gr pijnboompitten
  • 2 handjes gemengde sla
  • zout en peper naar smaak
  • verse dille voor garnering

Bereidingswijze

  1. Pak twee kleine ronde bakjes met een diameter van 12 cm. Bedek de bakjes met vershoudfolie en zorg dat er ook wat over de randen heen ligt zodat je dit straks makkelijk kunt dichtvouwen.
  2. Rasp de schil van een kwart citroen en pers wat citroensap uit. Doe dit in een kleine kom. Snijd de dille fijn en voeg dit bij het citroensap. Meng dit samen met de tomatenpuree, gedroogde kruiden, olijfolie, crème fraîche en mayonaise. Voeg de garnalen toe en roer nog een keer goed. Breng op smaak met peper en zout. Zet het nu in de koelkast voor 10 minuten.
  3. Verdeel de zalm over het vershoudfolie in de bakjes. Zorg dat er ook wat zalm over de randen ligt en dat er geen gaten zijn zonder zalm.
  4. Haal het garnalenmengsel uit de koelkast en verdeel over de twee bakjes. Schep het garnalenmengsel in het midden van het bakje en vorm er een balletje van.
  5. Vorm nu met gebruik van het vershoudfolie balletjes van de zalm. Sla de zalm naar binnen en trek het folie goed aan. Als je alle randen naar binnen hebt gevouwen en de zalmbonbon gevormd is leg je hem terug in de koelkast, in het folie zodat er een stevige bonbon ontstaat.
  6. Rooster ondertussen de pijnboompitten en snijd twee schijfjes van de citroen. Haal de bonbon na 15 minuten of bij serveren uit de koelkast. Pak twee mooie bordjes en leg hier wat sla op.
  7. Haal de bonbon uit het folie en leg op het bedje van sla. Garneer met pijnboompitten, verse dille, het schijfje citroen, zout en peper. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 grote bonbon (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 453
  • Vetten: 33,9
  • Koolhydraten: 2,6
  • Eiwitten: 33,9