Ingrediënten
Schaal
Zalmcarpaccio
- 15 gr pijnboompitten
- 1 kleine sjalot
- 20 gr Parmezaanse kaas
- 100 gr gerookte zalm
- 2 el kappertjes
- 20 gr rucola
- 1 takje verse dille
Mosterd-dille dressing
- 2 takjes verse dille
- 1 grote tl grove mosterd
- 1 tl Holy Hon of andere suikervrije stroop
- 15 ml olijfolie
- snufje zout
- citroensap naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm een koekenpan boven een laag vuur. Voeg de pijnboompitten toe en rooster deze kort, houd de pan goed in de gaten, want ze kunnen snel verbranden.
- Maak de dressing door de verse dille fijn te snijden. Voeg dit samen met de mosterd, suikervrije stroop, olijfolie, zout en citroensap toe aan een kommetje en meng goed door elkaar.
- Snijd een sjalotje fijn of in ringen en rasp de Parmezaanse kaas of gebruik Parmezaanse kaas flakes. Pak 2 kleine bordjes en verdeel de gerookte zalm over de bordjes. Garneer met kappertjes, sjalot, rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitten.
- Besprenkel de borden met de dressing en garneer eventueel met een takje of fijngesneden dille. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 254
- Vetten: 19,3
- Koolhydraten: 2,2
- Vezels: 0,9
- Eiwitten: 17,5