Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Quiche met zalm, spinazie en geraspte kaas.

Zalmquiche met spinazie

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.9 sterren uit 28 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 55
  • Totale tijd: 70
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch

Ingrediënten

Schaal
  • 5 middelgrote eieren
  • 400 gr spinazie
  • 2 el boter of olijfolie
  • 1 kleine ui, in stukjes gesneden
  • 100 ml kookroom
  • 300 gr zalm
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/2 tl dille
  • zout en peper naar smaak
  • 70 gr geraspte Goudse kaas of mozzarella
  • 20 gr geraspte parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een middelgrote kom de eieren, kookroom, knoflookpoeder, uienpoeder, cayennepeper, dille, zout, peper en geraspte kaas. Verwarm vervolgens een el boter of olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spinazie binnen 3-4 minuten gaar.
  2. Laat de spinazie na het bakken goed uitlekken in een vergiet en knijp eventueel met de handen het overtollige vocht uit de spinazie. Voeg de spinazie dan toe aan de kom met de eieren en meng dit met een garde goed door elkaar. Maak vervolgens de koekenpan schoon en verwarm hierin een el boter of olijfolie. Voeg de gesneden ui toe en fruit dit 2-3 minuten boven een middelhoog vuur. Voeg de uitjes na het bakken toe aan de kom met de eieren
  3. Snijd vervolgens de zalm in kleine stukjes en verdeel dit over de bodem van een ingevette quichevorm. Giet het ei-spinazie mengsel over de zalm en garneer met een beetje geraspte parmezaanse kaas.
  4. Bak de zalmquiche met spinazie 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de quiche na het bakken in 4 porties.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de quiche
  • Calorieën: 450
  • Vetten: 34,1
  • Koolhydraten: 3,3
  • Eiwitten: 30,9