Ingrediënten
Schaal
Dressing:
- 125 ml karnemelk
- 60 ml Griekse yoghurt
- 60 ml zure room
- 1/2 tl gedroogde dille
- 1/2 tl gedroogde peterselie
- 1/2 tl knoflookpoeder
- zout en peper naar smaak
Salade:
- 4 plakjes bakbacon
- 2 stukjes kipfilet, in dunne reepjes gesneden
- 3 el BBQ saus
- 2 romatomaten
- 1 krop romaine sla
- 1 avocado
- 2 grote eieren
- 1 klein blikje mais, uitgelekt
- 1 klein blikje zwarte bonen, uitgelekt
Bereidingswijze
- Om de yoghurt dressing te maken pak je een kommetje en klop je met een garde hierin de karnemelk, Griekse yoghurt, zure room, dille, peterselie, zout en peper samen. Zet het kommetje dan vervolgens even in de koelkast.
- Pak dan een grote koekenpan en verwarm deze boven een middelhoog vuur. Voeg de bakbacon toe en bak deze bruin en knapperig, ongeveer 4-6 minuten. Draai tijdens het bakken af en toe om. Leg na het bakken de bacon plakken op een bord met daarop een vel keukenpapier, om uit te lekken.
- Kruid de kipfilets met peper en zout en bak in een ingevette koekenpan gaar, ongeveer 3-4 minuten per kant. Snijd de kipfilet na het bakken in kleine blokjes en laat afkoelen. Meng na het afkoelen in een middelgrote kom de blokjes kipfilet met de BBQ saus en zet deze kom opzij.
- Breng nu 0,75 liter water aan de kook in een sauspan en voeg wanneer het water kookt de 2 grote eieren toe. Kook dan de eieren 4-7 minuten gaar in het kokend water. Laat na het koken de eieren onder de kraan met koud water schrikken. Laat de eieren dan even afkoelen en pel en snijd ze vervolgens in blokjes.
- Snijd dan op een grote plank de krop romaine sla in kleinere stukken en was dit even met koud water af. Dep de sla droog en plaats in een grote kom. Voeg dan de avocado, kipblokjes, mais, bonen, eieren, tomatenblokjes toe en garneer met de yoghurtdressing. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1/4
- Calorieën: 340
- Vetten: 17,5
- Koolhydraten: 15,0
- Eiwitten: 29,7