Ingrediënten
Schaal
Gehaktballetjes:
- 300 gr mager rundergehakt
- 1 klein ei
- 2 el fijngesneden ui
- 25 ml slagroom
- 1 el kokosmeel
- 1 el gedroogde peterselie
- 1/2 tl knoflookpoeder
- snufje nootmuskaat
- zout en peper naar smaak
- 2 el boter
Roomsaus:
- 150 ml ongezoute runderbouillon
- 75 ml slagroom
- 35 gr roomkaas
- 1/2 tl worcestershire saus
- 1/2 el mosterd
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Meng in een grote kom met een spatel het gehakt met de fijngesneden ui, slagroom, kokosmeel, kruiden en het ei door elkaar. Meng vervolgens nogmaals goed met de handen en vorm van het gehakt 15 kleine gehaktballetjes.
- Smelt de boter in een grote koekenpan en voeg voorzichtig de gehaktballetjes toe. Bak de gehaktballetjes boven een laag vuur in ca. 10 minuten gaar. Roer ze tijdens het bakken af en toe om, zodat ze gelijkmatig garen.
- Haal de gehaktballetjes uit de pan en plaats ze tijdelijk op een bord. Verwarm de roomkaas 1 minuut in de magnetron of in een klein pannetje. Voeg de helft van de runderbouillon toe aan de pan met de jus van de gehaktballetjes en verwarm dit boven een middelhoog vuur. Voeg al roerend de gesmolten roomkaas en de slagroom toe en kook dit een minuut mee.
- Schenk de saus uit de pan in een blender en voeg de rest van de runderbouillon toe. Zet de blender kort aan, totdat de saus goed is gemengd. Schenk de saus weer terug in de pan en voeg de mosterd en worcestershire saus toe. Laat de saus 5-10 minuten sudderen boven een laagvuur totdat het naar wens is ingedikt.
- Warm de gehaktballetjes kort op in aparte pan en verdeel over twee borden. Serveer de gehaktballetjes met de roomsaus en garneer met peterselie. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 5 gehakballetjes
- Calorieën: 388
- Vetten: 32,0
- Koolhydraten: 2,7
- Eiwitten: 22,8