Portie kipfilet met plakjes tomaat en courgettesaus gegarneerd met zongedroogde tomaat en rucola.

Kipfilet met tomaten en courgettesaus

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, kipfilet met tomaten en courgettesaus! Dit is een heerlijk kipgerecht met een frisse courgettesaus. Bij de kipfilet wordt een salade geserveerd van tomaten, rucola, feta kaas en gedroogde tomaatjes. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Tip: De kipfilet met tomaten en courgettesaus kun je serveren als hoofdgerecht bij het avondeten. Bekijk onze koolhydraatarme bijgerechten om een complete maaltijd samen te stellen.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Portie kipfilet met plakjes tomaat en courgettesaus gegarneerd met zongedroogde tomaat en rucola.

Kipfilet met tomaten en courgettesaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 25
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 35 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 4 stuks kipfilet
  • 8 tomaten
  • 2 middelgrote courgettes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 el gehakte peterselie
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 el azijn
  • 8 gedroogde tomaatjes
  • zout en peper naar smaak
  • 100 gr rucola
  • 75 gr feta kaas

Bereidingswijze

  1. Pak de kipfilets en kruid deze met je favoriete kruidenmix. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak hierin goudbruin. Doe dan de deksel op de pan en bak de kipfilets 15 minuten op een laag vuur.
  2. Snijd onder tussen 4 tomaten in plakjes en doe deze plakjes in een bakje en zet opzij. Snijd vervolgens de overige tomaten in blokjes en doe deze in een apart bakje. Snij als laatst de courgette in blokjes.
  3. Haal de kip na 15 minuten bakken uit de pan en bedek de filets met aluminiumfolie om het warm te houden. Maak de pan schoon en verhit een eetlepel olijfolie in de koekenpan. Voeg de fijngesneden knoflook toe en fruit deze op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de courgette blokjes toe en bak deze 10 minuten gaar.
  4. Doe de courgette blokjes uit de pan in een grote kom en voeg hieraan 3 eetlepels olijfolie, 1 tl mosterd, 1 el azijn en zout en peper naar smaak toe. Pak een staafmixer en mix totdat er een gladde saus ontstaat.
  5. Om de salade te maken meng je de rucola, tomatenblokjes, 4 gedroogde tomaten en feta in een grote kom door elkaar. Pak vervolgens vier borden en verdeel hier de tomatenschijfjes evenredig over de borden. Plaats op de plakjes tomaat 1 kipfilet en een beetje courgette saus. Garneer met de gehakte peterselie en de overige gedroogde tomaten. Serveer met een beetje salade, eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kipfilet
  • Calorieën: 315
  • Vetten: 15,5
  • Koolhydraten: 9,6
  • Eiwitten: 31,2
Portie kipfilet met plakjes tomaat en courgettesaus gegarneerd met zongedroogde tomaat en rucola.

2 Reacties

  1. Dit recept maak ik regelmatig, erg lekker en ook gezond.
    Ik voeg voor iets meer smaak wat meer mosterd toe






    Reageer
  2. Kipfilet met tomaten en courgettesaus smaakt goed. Vond alleen de courgettesaus wat flauw van smaak.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*