Kipshoarma met geroosterde aubergine.

Kipshoarma met geroosterde aubergine

Een broodje kipshoarma is bij veel Nederlanders geliefd. We genieten er vaak van op een vrijdagavond of in het weekend als ultiem comfortfood. Dit smaakvolle, gekruide vlees hoeft echter niet ongezond te zijn. Door het broodje weg te laten en het te serveren met groenten, zet je een heerlijke en gezonde maaltijd op tafel, met nog steeds die authentieke kipshoarmasmaak.

Welke groente serveren we bij de kipshoarma?

We serveren de kipshoarma met geroosterde aubergine. Deze groente is laag in koolhydraten en heeft een zachte structuur en subtiele smaak. Naast de pittige kipshoarma en geroosterde aubergine serveren we een frisse tegenhanger met een bite, namelijk bloemkoolrijst met verse peterselie, paprika en bleekselderij.

De kipshoarma kun je kant-en-klaar kopen, mits je goed op de ingrediënten let. Je kunt ook gewoon kip kopen en kruiden met shoarmakruiden en olijfolie.

Tips

Als sausje serveren we muhammara bij de kipshoarma. Dit kun je zelf maken of kant-en-klaar kopen. Koop deze dan het liefst bij een Marokkaanse winkel of op de markt, zodat er geen onnodige toevoegingen zoals suiker in zitten. Je kunt het ook vervangen door een andere saus, zoals knoflooksaus. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere dinerrecepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kipshoarma met geroosterde aubergine.

Kipshoarma met geroosterde aubergine

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Diner

Ingrediënten

Schaal
  • 1 grote aubergine of 2 kleine
  • 1 el olijfolie (voor de aubergine)
  • 300 gr kipblokjes of reepjes
  • 9 of 10 gram (1 el) kipshoarma kruiden
  • 1/2 tl zout voor kip (als de shoarmakruiden geen zout bevatten)
  • 1 el olijfolie (voor kipshoarma)
  • 1 sjalot of kleine ui
  • 1 rode paprika
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 el olijfolie (voor bloemkoolrijst)
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 1 el citroensap
  • 20 gr platte peterselie
  • 2 el muhammara, tzatziki of knoflooksaus

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.
  2. Snijd de aubergine doormidden en snijd kruislings inkepingen in het vruchtvlees, maar laat de schil heel. Smeer de aubergine met olijfolie en kruid met zout en peper. Leg de aubergines op een bakplaat of ovenschaal en rooster de aubergine 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Ga als de aubergine bijna klaar is, aan de slag met de kipshoarma. Kruid de kipblokjes met een kipshoarma kruidenmix naar keuze en een el olijfolie.
  4. Verwarm een pan boven middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe aan de pan en bak rondom bruin en gaar.
  5. Snijd ondertussen de ui fijn en de paprika en bleekselderij in kleine stukjes. Verwarm in een andere koekenpan wat olijfolie. Voeg de fijngesneden ui toe en bak deze glazig. Voeg dan de bloemkoolrijst, paprika en bloemkoolrijst toe. Bak de groenten gaar en breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  6. Snijd de peterselie fijn en roer dit door de bloemkoolrijst. Verdeel de gekruide bloemkoolrijst over 2 borden. Leg hier de aubergine op en verdeel de kipshoarma eroverheen. 
  7. Serveer met muhammara, tzatziki of knoflooksaus.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 420
  • Vetten: 20,7
  • Koolhydraten: 13
  • Vezels: 9,2
  • Eiwitten: 40,6
Kipshoarma met geroosterde aubergine.

Tags

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*