Bord met bloemkoolkroketjes en pittige tomatendip.

Koolhydraatarme bloemkoolkroketjes

Vandaag heb ik deze heerlijke koolhydraatarme bloemkoolkroketjes gemaakt. Deze hartige kroketjes zijn gemaakt van bloemkool, ei, peterselie kaas en een ui. Een bloemkoolkroket het klinkt misschien niet zo lekker, maar het tegendeel is waar. De bloemkool proef je nauwelijks terug! Deze bloemkoolkroketjes hebben een heerlijke hartige smaak en zijn super lekker bij een rode wijn. ik hoop dat jullie het lekker vinden! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.

Tip: Bekijk onze snack recepten voor meer koolhydraatarme hartige snacks.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Bord met bloemkoolkroketjes en pittige tomatendip.

Koolhydraatarme bloemkoolkroketjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35 minutes
  • Porties: 30 1x
  • Categorie: Snacks

Ingrediënten

Schaal
  • 650 gr bloemkoolroosjes
  • 1 groot ei (L)
  • 1 kleine ui
  • 50 gr geraspte kaas
  • 25 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 25 gr paneermeel (koolhydraatarm)
  • handjevol peterselie
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en vet deze in met een beetje olijfolie en zet dit opzij.
  2. Kook de bloemkool in heet water gaar, ongeveer 3-5 minuten. Doe na het koken de bloemkool in een zeef en laat het water uitlekken. Snijd de bloemkool met een mes fijn of mix even heel kort in de blender.
  3. Pak vervolgens een middelgrote kom en doe hierin alle ingrediënten. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Vorm met de handen kleine kroketjes (25-35) en plaats deze op de bakplaat met bakpapier.
  4. Bak de bloemkoolkroketjes 20 minuten in de voorverwarmde oven en draai ze halverwege het bakken even om. Haal de bloemkoolkroketjes als ze gaar zijn uit de oven en serveer met je favoriete dipsaus!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 5 kroketjes
  • Calorieën: 102
  • Vetten: 4,7
  • Koolhydraten: 7,2
  • Eiwitten: 6,2
Bord met bloemkoolkroketjes en pittige tomatendip.

5 Reacties

  1. Lekker. Eens wat anders. Voor herhaling vatbaar.






    Reageer
  2. Vandaag deze kroketjes gemaakt. Heerlijk! Mijn mengsel was iets te nat ondanks uitlekken van de bloemkool dud ik heb waf meer paneermeel en ei gebruikt. Goed gelukt!! TOP






    Reageer
  3. Ik heb dit nog niet gemaakt, maar kun je de paneermeel ook vervangen voor fijngemalen porkrinds? Dan is het recept helemaal KETO.

    Reageer
    • Beste Nelleke,

      Ik heb zelf geen ervaring met het gebruik van porkrinds. Je kunt het natuurlijk altijd proberen. Laat ons dan weten of het is gelukt!

      Groetjes,

      Quint

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*