De Mediterrane keuken staat bekend om zijn gebruik van verse en gezonde ingrediënten. Deze kleurrijke salade brengt je naar de zonnige kusten van de Middellandse Zee. Met knapperige groenten, malse kip, smaakvolle olijven en een frisse dressing, is deze salade ideaal als lunch of diner op een warme lente of zomerdag! Binnen een half uurtje zet je deze heerlijke koolhydraatarme maaltijdsalade op tafel!
Mediterrane salade maken
Deze salade bevat veel verschillende soorten groenten die laag zijn in koolhydraten. Groenten bevatten veel vitamines, mineralen en vezels. Naast dat vezels belangrijk zijn, is het voor een koolhydraatarm dieet ook van belang dat de maaltijd eiwitten en vetten bevat. Dit zijn belangrijke bouwstoffen, maar zorgen er ook voor een verzadigd gevoel. De vetten en eiwitten halen we in deze salade uit de avocado, feta, kip, ei en olijfolie. Voor de kip en de olijfolie dressing gebruiken we gedroogde Mediterrane kruiden, zoals oregano, rozemarijn en munt. Dit geeft de salade een heerlijke frisse smaak!
Variatietips
Je kunt deze salade makkelijk vegetarisch maken door de kip weg te laten en er wat extra feta of ei aan toe te voegen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme salade recepten.
PrintMediterrane salade met kip
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 20
- Totale tijd: 30
- Porties: 2 porties 1x
- Categorie: Lunch, Diner
- Keuken: Mediterraans
Ingrediënten
Salade
- 2 eieren (M of L)
- 1 rode paprika
- 2 el olijfolie
- 250 gr kipfilet (of kipdij)
- 1/2 el gedroogde munt
- 1/2 el gedroogde oregano
- 1/2 el gedroogde rozemarijn
- 1 kleine rode ui
- halve komkommer
- 1 avocado
- 125 gr cherrytomaten
- 50 gr olijven zonder pit
- 50 gr feta
- 1 krop romaine sla
Dressing
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 tl citroensap
- 1/8 tl gedroogde rozemarijn
- 1/8 tl gedroogde oregano
- 1/8 tl gedroogde munt
Bereidingswijze
- Breng een pan met water aan de kook. Doe de eieren erin en kook ze ongeveer 6 minuten voor een zachte dooier en 8 minuten voor een hardgekookt ei. Laat de eieren na het koken schrikken in koud water.
- Snijd voor de dressing de knoflook fijn en meng met de olijfolie, citroensap en kruiden. Zet opzij.
- Snijd de paprika in grove stukken en grill of bak deze een paar minuten in een grillpan met een eetlepel olijfolie.
- Snijd op een aparte plank ook de kip in stukken. Kruid de stukjes kip met gedroogde munt, oregano en rozemarijn. Haal de gegrilde paprika uit de pan en bak in dezelfde pan de stukjes kip rondom bruin en gaar. Voeg indien nodig wat extra olijfolie toe aan de pan, voordat je de kip gaat bakken.
- Snijd ondertussen de rode ui in kleine stukjes, de komkommer en avocado in blokjes en de cherrytomaten in vieren. Snijd ook de gegrilde paprika in kleinere reepjes of blokjes.
- Pel de eieren en snijd deze in stukjes. Was de romaine sla en snijd in stukken. Verdeel de sla over 2 borden en leg de groenten, ei en olijven er naast of bovenop. Haal de kip uit de pan en verdeel over de borden.
- Brokkel wat feta over de borden met salade en besprenkel met de olijfolie-dressing. Eet smakelijk!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van de salade)
- Calorieën: 657
- Vetten: 45,6
- Koolhydraten: 10,2
- Vezels: 10,9
- Eiwitten: 45,9
gisteren gemaakt en vandaag ook nog gegeten. Echt een heerlijke salade
Gisteren deze salade gemaakt. Was heerlijk!!!De avocado achterwege gelaten wij zijn er geen liefhebber van . Wel extra komkommer en tomaatjes erdoor.
Gemaakt tijdens onze vakantie in Zeeland. Goed gevuld. Heb wel rauwe paprika en gerookte kipfilet gebruikt (stukje gemak in je caravan 😉)