Hartige wafels met ei.

Koolhydraatarme hartige wafels

Een wafelijzer mag je niet missen bij het volgen van het koolhydraatarm of keto dieet. Je kunt er namelijk heerlijke ontbijt en lunch recepten mee maken. Zo maakte wij eerder al chaffle wafels, amandelmeel wafels en kokosmeel wafels! Hier komt nog een receptje bij: koolhydraatarme hartige wafels. Met een paar ingrediënten maak je gemakkelijk en snel deze hartige wafels.

Hartige wafels maken
Deze heerlijke wafels maak je met eieren, kwark, mozzarella en kokosmeel of amandelmeel. Een heerlijk basisrecept waar je eindeloos mee kunt variëren. Zo hebben wij in dit voorbeeld Italiaanse kruiden toegevoegd en de wafels geserveerd met een gebakkene eitje. Super lekker als ontbijt of lunch. Het recept is niet te vergelijken met de Chaffles, maar je gebruikt er wel mozzarella in voor de smaak en structuur.

Tips
Serveer je wafels met een gebakken ei of gebruik het als ‘sandwich’ en beleg twee wafels met hartig beleg naar keuze. De wafels blijven na het bakken zeker twee dagen goed in de koelkast of langer in de vriezer. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere keto recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Hartige wafels met ei.

Koolhydraatarme hartige wafels

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 5 wafels 1x
  • Categorie: Lunch, Ontbijt

Ingrediënten

Schaal
  • 2 eieren
  • 100 gr Franse kwark
  • 30 gr kokosmeel of 50 gr amandelmeel
  • 4 gr bakpoeder
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 40 gr geraspte mozzarella
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm je wafelijzer zoals beschreven in de handleiding. Vet het ijzer eventueel in met een beetje boter of olie. Voeg ondertussen alle ingrediënten toe aan een mengkom en meng dit met een garde goed door elkaar.
  2. Spatel het beslag op het ijzer en bak de wafels goudbruin. Herhaal totdat je ca. 5 wafels hebt gebakken. Serveer de wafels warm of koud en beleg eventueel met een gebakken eitje of hartig beleg.
  3. De wafels blijven zeker 2 dagen goed in de koelkast of langer in de vriezer.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 wafel
  • Calorieën: 127
  • Vetten: 9,4
  • Koolhydraten: 2,1
  • Eiwitten: 8,1
Hartige wafels met ei.

4 Reacties

  1. deze wafels zijn echt superlekker. lekker besmeerd met kruidenkaas en salami.

    Reageer
  2. heerlijk en erg snel! ga zo door.

    Reageer
  3. Hoi hoi. Klinkt heerlijk! Ik heb alleen geen wafelijzer… kan het niet ook gewoon in een pa, maar dan als pannenkoek?

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*